Večji tekst Manjši tekst Natisni stran
Prva stran > Eagle Pack vs. Golden Eagle

Eagle Pack vs. Golden Eagle

To pomlad se je zgodilo kar smo evropski distributerji potihoma slutili že nekaj časa. Novi lastniki (WellPet LLC) so med drugimi težko razumljivimi odločitvami umaknili Eagle Pack iz vseh neameriških tržišč.
Nekaj dejstev to odločitev pojasnjuje:
* Eagle Pack Petfoods, Inc. je bila od ustanovitve v lasti družine Cocquyt (skoraj 40 let)
* zaradi hude bolezni Joe Cocquyta, "očeta" Eagle Packa, je družina firmo prodala
   investicijski družbi Berwind
* novi lastnik je v lanskem letu kupil še firmo Old Mother Hubbard z blagovno znamko
   Wellness ter obe odlični blagovni znamki (Eagle Pack in Wellness) združil v firmo WellPet
   LLC
* z organizacijskimi spremembami je WellPet ostro zarezal v odlično Eaglepackovo strokovno
   osebje
* prehranske strokovnjake je nadomestilo v prvi vrsti finančno usmerjeno novo vodstvo in
   prvotno nelagodjeje je prešlo v zaskrbljenost
Drži tudi, da se neevropski proizvajalci zaradi stroge EU regulative spopadajo z velikimi težavami. Zmeraj težje je zagotavljati ustrezne surovine, vsi udeleženci v proizvodnem procesu, vključno s slehernim dobaviteljem surovin, morajo opraviti EU certifikacijo, .... skratka, proizvodnja kakovostne hrane za EU trge ni ne enostavna ne poceni.
Novi lastnik se z opisanimi dejstvi očitno ni znal ali hotel soočiti. Umik, kakorkoli težko razumljiv, je bil pričakovan.

Olli Wuorimaa, finski nutricionist in Eaglepackov distributer, je kot dolgoletni osebni prijatelj Joe Cocquyta pravočasno predvidel potek dogodkov in pričel s projektom "novi Eagle". Z izbranimi Eaglepackovimi distributerji in eno vodilnih ameriških nutricionistk Lindo Arndt ("Great Dane Lady") se je povezal z vodilnimi raziskovalci na področju prehrane, zdravja in genetskih raziskav ter vrhunskimi veterinarji, nutricionisti in vzreditelji.

Rezultat večmesečnega dela je Golden Eagle, prva nutrigenomično sestavljena hrana za pse in mačke.
Recepture slonijo na dediščini Joe Cocquyta v obliki originalnih Eaglepackovih receptur, njegove  filozofije in koncepta proizvodnje hrane ter številnih skrivnosti "velikih mojstrov", nadgrajeni z zadnjimi spoznanji na področju prehrane, zdravja in genetike živali.
Surovine prvovrstne kakovosti, inovativni tehnološki postopki ter proizvodnja v obratu, ki med redkimi v svetu izponjuje vse standarde za najzahtevnejše tehnološke izzive, so imperativi, ki smo jim zadostili. Manj od tega bi bila velika škoda, kakršenkoli kompromis pa pravi "greh".

Pričakovanja strokovne javnosti so velika in poznavalci napovedujejo, da bo to prva v Evropi proizvedena hrana za pse in mačke, ki bo resnično uspela v ostri konkurenci najboljših severnoameriških proizvajalcev (vstop na severnoameriške trge je predviden za pomlad prihodnje leto).

Veseli smo, da smo bili povabljeni in vključeni v nastajanje Golden Eagla.


Terra Canis, d.o.o. 

 

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se